ایمن آفرینان سناباد
ایمن آفرینان سناباد
شیر حساس به زلزله با کیفیت دارای چه ویژگی هایی است؟

زلزله از حوادث ناگهانی و غیرقابل پیش بینی محسوب می شود. بخصوص در ایران که مناطق زلزله خیز فراوانی وجود دارد. حوادث مربوط به زلزله انواع متفاوتی دارد اما یکی از شایع ترین آنها که قابل پیشگیری است مربوط به نشت گاز و آتش سوزی است.جلوگیری از وقوع چنین حوادثی با خرید شیر حساس به زلزله و نصب شیر حساس به زلزله قابل حل میباشد. این شیرها به دو نوع مکانیکی و الکترومکانیکی دسته بندی میشوند و در حالت عادی باز (normally open) هستند. شیر حساس به زلزله به عنوان یکی از تجهیزات ایمنی برای سیستم لوله کشی گاز ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. نصب شیر حساس به زلزله در ساختمانها مسکونی بزرگ، ساختمانهای عمومی و ساختمانهای خاص الزامی است.

انواع شیر حساس به زلزله بر اساس عملکرد

شیر حساس به زلزله مکانیکی

شیرحساس به زلزله مکانیکی با تشخیص تغییر در موقعیت مکانیکی شیر، جریان گاز را قطع می کند. این شیرها از قطعات مختلفی از جمله ضامن، گوی غلطان و اهرم فنری تشکیل میشوند. در زمان وقوع زلزله با تکان خوردن گوی غلطان تغییر در وضعیت این قسمت، گوی از حالت تعادل خارج می شود و با حرکت ضربه ای به ضامن وارد کرده و با تغییر محل قرار گیری ضامن و اهرم فنری باعث انسداد مسیر گاز می شود. با خرید شیر حساس به زلزله مکانیکی نیاز به جریان الکتریکی برای شروع کارکرد شیر ندارید. عمر شیر های مکانیکی بالاست و نصب و نگهداری آنها ساده است. این شیرها در سایز های متنوع در فشارهای 1/4، 2 و 60 پوند موجود می باشند.

 

شیرحساس به زلزله الکترومکانیکی

شیرهای حساس  به زلزله از نوع الکترومکانیکی دارای حسگر زلزله هستند. این حسگرها هنگام وقوع زلزله امواج را شناسایی میکنند. اگر شدت امواج دریافت شده به حد هشدار برسد، دستور قطع خودکار جریان گاز به آن قسمت از شیرحساس به زلزله صادر میشود و سپس گاز قطع میشود. شیرهای حساس به زلزله حتما باید بصورت تراز کاملا عمودی و در سطحی کاملا صاف نصب شوند. این شیرها بعد از رگولاتور نصب شده و حتما باید در ارتفاع 2.5 متری از سطح زمین قرار بگیرد تا توسط افراد متفرقه دستگاری نشود. شیرهای حساس به زلزله الکترومکانیکی قیمت بیشتری نسبت به شیرهای مکانیکی دارند زیرا بدلیل داشتن سنسور و دیگر قطعات حساسیت بیشتری دارند. همچنین باتوجه به نوع فناوری بکار رفته در شیر امکان نصب سیم کارت جهت کنترل از راه دور دستگاه وجود دارد.

 

 

برای خرید بهترین شیر حساس به زلزله باید چه نکاتی را مد نظر بگیریم؟

  • حتما از فروشنده معتبر و ترجیحا عاملیت اصلی فروش شیر حساس به زلزله و عاملین فروش شیر حساس به زلزله خرید کنید.
  • از سایز دقیق لوله اطلاع داشته باشید تا مناسب ترین سایز شیر را انتخاب کنید.
  • شیرهای حساس به زلزله در فشار های کاری متفاوتی وجود دارند حتما به این نکته توجه کنید و از ناظر یا متخصصین مربوط برای آگاهی از این موضوع مشاوره بگیرید.
  • به مکانیکی بودن یا الکترومکانیکی بودن شیر توجه کنید.
  • نوع اتصال را در نظر بگیرید. شیر حساس به زلزله در اتصال فلنجی و رزوه ای تولید و عرضه میشود. سایز های بزرگ اغلب اتصال فلنجی دارند و سایز های کوچک رزوه ای. بعضی از سایز ها هم در دو نوع اتصال موجود هستند.
  • برای نصب از متخصص مشاوره بگیرید و حتما شیر را بعد از رگولاتور نصب کنید.

 

نکات مهم در نصب شیر حساس به زلزله

محل نصب: ماهیت عملکرد شیر حساس به زلزله و شروع عملکرد آن وابسته به دریافت لرزه های زمین است. لذا باید شیر را در جایی نصب کنید که بیشترین خسارت احتمالی زلزله در آنجا رخ می دهد، مانند نزدیک به خطوط گاز یا آب. شیرهای حساس به زلزله معمولا در فاصله یک تا یک و نیم متری بالاتر از سطح زمین و بعد ار رگولاتور نصب میشوند.

جهت نصب: شیر های حساس به زلزله در محور های عمودی یا افقی نصب میشوند. شیرحساس به زلزله عمودی در محور عمودی و شیر حساس به زلزله افقی در محور افقی.حتما هنگام نصب این مورد را در نظر داشته باشید و در جهت فلش شیر را نصب کنید.

اتصالات: اتصال دو سر شیر به لوله را محکم کنید تا عملکرد شیر مختل نشود.  فاصله بین ۲ بست و محل اتصال لوله باید حداکثر ۱۵۰ میلیمتر باشد، بست ها می توانند خارج از جعبه باشند.

 قبل از نصب شیرحساس به زلزله گاز لوله ها باید کاملا تمیز باشد.

پیچ تنظیم روی شیر قطع کن گاز را بعد از قرار دادن شیر داخل جعبه باید کشیده و ۵ ثانیه نگه داشته شود در این حالت دستگاه نصب گردیده است.

 

 

نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.