ایمن آفرینان سناباد
ایمن آفرینان سناباد
نصب شیر حساس به زلزله در کدام ساختمان ها الزامی است؟

برای تعدادی زیادی از پیمانکاران، مجریان لوله کشی ساختمان، مالکان و… این سوال وجود دارد که شیر زلزله در کدام ساختمان ها الزامی است. در این مقاله سعی داریم با ذکر تاریخچه ای از این الزام شیر زلزله به سوال مذکور پاسخ دهیم.

ضرورت نصب شیر زلزله و تجهیزات در کتاب مقررات ملی ساختمان

 

در کشور ما الزامات داخل ساختمان به عهده مجموعه وسیعی از مقررات است که به آنها مقررات ملی ساختمان گفته میشود. این مجموعه در برگیرنده مقررات مختلفی است که با توجه به هر حوزه از ساختمان تقسیم بندی شده است.

هر قسمت یک مبحث نام دارد که شماره ویژه ای به آن اختصاص داده شده است. برای مثال مبحث هفدهم مقررات ملی ساختمان به صورت ویژه مربوط الزامات گاز رسانی به ساختمان ها است.

و یا مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان درمورد نحوه قرارگیری ساختمان در زمین است.

 

اجبار نصب شیر ضد زلزله در ساختمان ها

همانطور که گفته شد الزام تجهیزات داخلی ساختمان را مبحث هفدهم مقررات ملی ساختمان وضع می نماید. بر اساس بند 17-4-7-5 بیان گردیده که:

شیر خودکار قطع گاز حساس در مقابل زلزله، آشکارساز گاز طبیعی و آشکار ساز مونوکسید کربن به عنوان تجهیزات ایمنی برای لوله کشی سیستم گاز ساختمان ها در نظر گرفته شده است.

الزامات نصب این تجهیزات به شرح زیر است:

نصب شیر خودکار قطع گاز حساس در مقابل زلزله در ابتدای لوله کشی گاز ساختمان های آپارتمانی مسکونی بزرگ و ساختمان های آپارتمانی عمومی و ساختمان های خاص، بعد از شیر اصلی الزامی است.”

با توجه به محتوای این مواد و مواد دیگر نصب شیر زلزله به عنوان یکی از تجهیزات ایمنی برای کلیه ساختمان ها توصیه شده ولی الزامی بودن آن گروهی از ساختمان ها را در بر میگیرد.

این گروه شامل ساختمان های آپارتمانی مسکونی بزرگ، ساختمان های آپارتمانی عمومی و خاص است. برای آشنایی با دسته بندی ساختمان ها بر اساس مبحث هفدهم به پست مربوط به دسته بندی ساختمان ها در مقررات ملی ساختمان مراجعه فرمایید.

نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.